Basgitaar les Rotterdam

Basgitaarles Rotterdam

 

Wil je basgitaar leren spelen of wil je er beter in worden? En ben je op zoek naar basgitaar les in Rotterdam? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij geven basgitaar les op diverse niveaus, dus of je nu een beginner bent of gevorderd; je bent bij ons van harte welkom! De basgitaar is een geweldig instrument die je in diverse muziekstijlen in kunt zetten. Als bassist sta je in het midden van de band en met de basgitaar heb je een geweldig instrument in handen.

 

De anatomie van een basgitaar

Eigenlijk lijkt de basgitaar heel veel op een normale gitaar. Het grootste verschil zit in de snaren; een basgitaar heeft namelijk maar vier snaren, terwijl een normale gitaar zes of twaalf snaren bezit. Ook zijn de snaren van een basgitaar veel dikker dan die van een normale gitaar. Dit is dan ook gelijk de reden waarom een basgitaar van die mooie lage tonen geeft.

Wanneer je basgitaar wilt leren spelen kun je kiezen uit verschillende soorten basgitaren en jouw keuze is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke interesse. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische basgitaar, een akoestische basgitaar of een semi akoestische basgitaar.

 

Hoe ziet een basgitaar les eruit?

Een basgitaar les in Rotterdam is afhankelijk van jouw niveau en persoonlijke interesses. Uiteraard is de basiskennis van de basgitaar en van de muziek erg belangrijk; hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Daarnaast is er aandacht voor de verschillende technieken die nodig zijn om de snaren aan te slaan. Wil je bijvoorbeeld spelen met een plectrum? Een plectrum is een klein stukje plat plastic, die je tussen je duim en wijsvinger houdt om de snaren aan te slaan. Maar je kunt ook gewoon met je vingers spelen. Het gaat erom wat jij het prettigst vindt.

Wat er nog meer bij een gitaarles komt kijken is bijvoorbeeld het zelf bedenken van baslijnen, je leert noten te lezen en je krijgt les in muziektheorie.

 

Zelf een basgitaar kopen

Een basgitaar is niet goedkoop, dus voordat je tot aanschaf overgaat is het belangrijk dat je zeker weet dat je de tijd en energie op kunt brengen om het instrument te leren bespelen. Daarnaast is het belangrijk dat je een basgitaar kiest die bij je past. Er zijn zeer veel verschillende basgitaren op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een handgemaakte basgitaar, een elektrische of akoestische basgitaar of een fretloze basgitaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *