Ben je op zoek naar airco Service Den Bosch  ?

Hou de lucht in je voertuig zuiver, ga tijdig naar de Airco Service (auto)

Vreemde geur in je auto

Het is warm in je auto, de knop van de klimaatregeling wordt snel ingedrukt en een onaangename geur verspreidt zich direct over het hele voertuig. Zodra het airconditioningsysteem onaangenaam begint te ruiken, is het tijd voor een desinfectie en airco onderhoud. Schimmels, bacteriën en micro-organismen, die de geur veroorzaken, hebben zich verspreid in het airconditioningsysteem, ook door vocht en hitte. Een ander probleem is dat dergelijke systemen binnen een jaar tot vijftien procent van de koelvloeistof kunnen verliezen. Experts adviseren minimaal om de twee jaar een onderhoudsbeurt om kostbare schade te voorkomen. Ontsnappend koelmiddel vervuilt ook het milieu. Onderhoud is daarom ook een maatstaf voor milieubescherming, omdat lekken worden geïdentificeerd en hersteld. Trouwens: een goed functionerend airconditioningssysteem is ook een veiligheidsfactor. Als de temperatuur in je auto stijgt, neemt je concentratievermogen af tijdens het rijden, daardoor neemt het risico op ongevallen toe. Daarom is een airconditioningsysteem in de zomer niet alleen een comfortfunctie die voor aangename temperaturen zorgt, maar levert het ook een actieve bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Werkwijze bij het onderhoud van de airconditioner

De technieker zuigt het resterende koelmiddel uit het airconditioningssysteem. Tijdens de airco service worden de functies van de belangrijkste componenten zoals de koelmiddelcompressor, de condensor, de verdamper en de expansieklep gecontroleerd. Slangen en afdichtingen kunnen verouderen, uitdrogen en lekken. Daarom raden de fabrikanten aan om airconditioningsysteem van je wagen regelmatig te laten controleren. Het is belangrijk om een garage te vinden die gespecialiseerd is in het onderhoud van airconditioningsystemen. Ze werken met opgeleide specialisten. Fout onderhoud kan aanzienlijke schade veroorzaken, dus alleen goed opgeleide technici mogen aan een airconditioningsysteem werken.

Het airconditioningsysteem wordt niet automatisch gecontroleerd bij elke inspectie, dus informeer vooraf en boek, wanneer nodig de airco service. Uiterlijk wanneer het koelvermogen afneemt, moet het systeem worden gecontroleerd op mogelijk verlies van koelmiddel. Zelfs zonder lek verliezen airconditioningsystemen na verloop van tijd een bepaalde hoeveelheid koelmiddel. Dit vermindert niet alleen de koelcapaciteit. Ook neemt het risico op dure gevolgschade toe, omdat het koelmiddel niet alleen voor koeling zorgt. Er wordt olie aan het koelmiddel toegevoegd dat ook de compressor smeert en de afdichtingen beschermt tegen uitdroging. Als er een nieuwe compressor nodig is, kunnen de totale kosten inclusief installatie hoog oplopen.

Deze services maken deel uit van het onderhoud:

– onderhoud met functie en visuele inspectie;

– het koelmiddel vervangen;

– olie toevoegen aan de compressor;

– desinfectie om bacteriën en schimmels te verwijderen.

Desinfecteren kan door een ozonbehandeling. Die behandeling verwijdert alle bacteriën en schimmels uit de verdamper, uit schachten en luchtkanalen. De prijs voor een ozonbehandeling is niet zo hoog. Daarnaast zorgt de regelmatige vervanging van de filter ervoor dat het airconditioningsysteem altijd gebruiksklaar is en dat de lucht die in je wagen komt schoon blijft. Op deze manier lopen zelfs mensen met een pollenallergie geen gevaar.

 

Airco service Den Bosch (auto)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *