Non paint kopen

Non paint

Non paint producten kopen voor het spuiten van je auto

Wanneer je je auto een nieuwe kleur gaat geven is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor de juiste lak. De lak is namelijk hetgeen wat je auto beschermt tegen weers- en omgevingselementen. Maar wat net zo belangrijk is als de lak, zijn alle non paint producten. Voordat je je auto kunt verven zal je de auto goed moeten schuren. Na het schuren zal je de auto mogelijk nog moeten plamuren. Na je klaar bent met schuren wordt het tijd om de auto te spuiten. Maar ook tijdens het verven heb je niet alleen verf nodig natuurlijk. Alle hulpmiddelen die geen verf zijn, zijn non paint producten. Deze zijn net zo belangrijk, zo niet belangrijker als het kopen van een goede lak.

Voorbereiding

Wanneer je een auto een andere kleur gaat geven, kom er veel meer kijken dan alleen het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Voordat de auto gelakt kan worden zal eerst de oude verflaag en roest verwijderd moeten worden. Na het verwijderen zul je moeten onderzoeken of alle onderdelen van de carrosserie nog intact zijn. Je kunt deuken verwijderen, doorgeroeste onderdelen repareren door nieuw plaatmateriaal te (laten) lassen en kleine deukjes plamuren met polyester. Nadat alle reparaties zijn uitgevoerd, zul je alles nogmaals moeten schuren totdat de alles klaar is om te spuiten.

Schuren en repareren

Tijdens het verwijderen van de lak zal je gebruik moeten maken van een aantal non paint producten. Denk hieraan aan meerdere soorten schuurpapier, schuurmachine, verf afbijt, stofzuiger, staalborstel, haakse slijper, slijpschijven, veiligheidsbril, mondkapje tegen stof, handschoenen, veiligheidsbril.  Voor het verwijderen van deuken zal je gebruik moeten maken van een uitdeuk set, opblaaszak, pomp en hamers. Voor het lassen heb je plaatmateriaal, een lasapparaat, laskap, handschoenen, brandwerende kleding, veiligheidsschoenen en afzuiginstallatie nodig. Voor het plamuren heb je uiteraard plamuur nodig, een plamuurmes, spatels, rubbers en meng borden.

Spuiten

Nadat je de carrosserie helemaal hebt klaargemaakt is om te spuiten heb je weer een aantal non paint artikelen nodig.  De lak kun je natuurlijk niet aanbrengen zonder hulpmiddelen. Je zult gebruik moeten maken van een spuitpistool, kompressor, afzuiginstallatie,  De lak kan daarnaast slecht zijn voor de gezondheid, je hebt dus ook een veiligheidsbril en luchtmasker nodig. Tijdens het spuiten zijn het dragen van een overall, handschoenen, haarnetje en werkschoenen ook geen overbodig luxe. Het lakken van een auto is niet alleen het aanbrengen van een nieuwe laklaag. Je zult gebruik moeten maken van veel non paint producten om het resultaat te krijgen wat je beoogd.

 

Meer informatie vindt u bij Cezet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *