Scooter Arnhem, wat is er allemaal te koop

scooter arnhem

Op de scooter in Arnhem, heerlijk toch. Zeker in de zomermaanden is niets fijner dan op de scooter door Arnhem te rijden. Wil jij je echter veilig op de scooter in Arnhem begeven, dan moet je wel kennis hebben van een aantal belangrijke regels.

Maximaal 25 kilometer per uur

Heb je een snorscooter, dan mag die maximaal 25 kilometer per uur. Rijd dus niet harder op je scooter in Arnhem. Bovendien mag je scooter niet meer vermogen hebben dan 4 kW. Je scooter moet beschikken over een blauw kenteken en uiteraard moet het voertuig verzekerd zijn volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Heb je een snorscooter, dan mag je op je scooter in Arnhem gewoon gebruik maken van het fietspad. Wil je alle regels kennen die gelden voor rijden op de scooter in Arnhem? Check dan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Helm of niet?

Op je snorscooter ben je niet verplicht een helm te dragen als ze het fietspad gebruiken. Soms ben je echter verplicht om over de rijbaan te rijden, bijvoorbeeld als bepaalde fietspaden anders te druk worden. Op een rijbaan heb je op de scooter in Arnhem wel de plicht om een helm te dragen. Wil jij heerlijk met je scooter in Arnhem cruisen, dan dien je overigens wel in het bezit te zijn van een geldig bromfietsrijbewijs. Overigens is een geldig rijbewijs voor de auto of motor uiteraard ook voldoende om op je scooter in Arnhem te mogen rijden.

Controle op verzekering

Heb jij een scooter, dan moet die altijd een kenteken hebben. Op het kenteken staan de technische gegevens van de scooter en de persoonlijke gegevens van de eigenaar van de scooter geregistreerd. Op die manier tracht de overheid te voorkomen dat er te hard gereden wordt en word je in het geval van diefstal niet verantwoordelijk gehouden voor verkeersovertredingen die na de diefstal plaatsvinden. Omdat de scooters een kenteken hebben, is het lastiger geworden om een gestolen scooter te kopen. Je kunt immers aan de hand van het kenteken controleren of een scooter als gestolen geregistreerd staat, dit kun je doen middels het RDW kentekenregister. Uiteraard kan aan de hand van het kenteken ook de veroorzaker van een ongeval met de scooter in Arnhem achterhaald worden. Het is goed te weten dat het RDW tenminste eens per jaar controleert of een scooter verzekerd is of niet. Is je scooter niet verzekerd, dan krijg jij als kentekenhouder een boete opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *