Beginnen met skeeleren

Inline-skaten kan moeilijk zijn, vooral voor beginners. Daarom ga ik je op weg helpen met enkele tips en tricks die je eerste meters op je inlineskates een stuk leuker maken. Want hoewel het misschien een simpele beweging lijkt, is het technisch correct glijden ervan verre van eenvoudig. Daarnaast is inline skaten natuurlijk een prima workout in de zomer, zodat je ook in de winter makkelijker kunt leren schaatsen. Hoewel de techniek van inline skaten zeker verschilt van een goede skatetechniek, zijn ze in veel opzichten vergelijkbaar, en inline skaten is een geweldige skatetraining. Ja, als je voor het eerst met skaten begint, zul je zeker een paar keer vallen, en gelukkig hoef je daar geen blijvend letsel aan over te houden. Daarom beginnen wij uiteraard met de juiste beschermers om te voorkomen dat je blessures oploopt tijdens het rolschaatsen.

Beginnen met skeeleren
Kies de juiste bescherming bij skeeleren

Bescherming

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om vallen te voorkomen. Naast het dragen van een helm, wat ten zeerste wordt aanbevolen en verplicht is voor elke geregistreerde tocht of race, raad ik ook aan om knie- en elleboogbeschermers te dragen.
Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het dragen van een inline skatehelm tijdens een val de kans op hersenletsel met 85% verkleint.
Maar misschien nog wel belangrijker: ik raad aan om een ​​polsbrace te dragen, want als je valt, is de eerste natuurlijke reactie dat je de val met je handen opvangt, en je polsen zijn een zwak deel van je lichaam.

Scroll naar boven